engleza romana germana franceza

       


Tehnologia vopsirii în câmp electrostatic


În acest moment deținem două linii complete de vopsire în câmp electrostatic, una dintre acestea fiind complet automatizată. Acestea acoperă o gamă tipodimensională destul de mare, dimensiunile maximale de gabarit ale pieselor ce pot fi tratate și vopsite în câmp electrostatic fiind 6500 mm x 600 mm x 1600 mm (L x l x H), precum și si o paletă coloristică aproape nelimitată.

Aceste linii de vopsire în câmp electrostatic sunt completate și de o linie complet automatizată de pregătire a suprafețelor, care poate prelucra la rândul ei piese cu dimensiuni maximale de gabarit identice cu cele ale liniei de vopsire în câmp electrostatic (6500 mm x 1600 mm x 600 mm).

Deținem în acest moment cea mai modernă tehnologie pentru vopsirea în câmp electrostatic și pentru tratarea suprafețelor din centrul țării, o tehnologie cu nimic mai prejos decât cea utilizată în occident. Investiția începută în Noiembrie 2006 a fost finalizată în Martie 2009 și s-a ridicat la valoarea de 980.000 de euro, fiind astfel cea mai mare investiție de acest fel din centrul țării. Această investiție a constat în achiziționarea din Uniunea Europeana (Germania) a unei linii complet automatizată de vopsire în câmp electrostatic (Noiembrie 2006 – Martie 2007) și a unei linii complet automatizate de tratare a suprafețelor (Februarie 2008 – Martie 2009). Întregul sistem este interconectat, complet automatizat și comandat de un computer specializat.

Vopsirea în câmp electrostatic se realizează cu ajutorul a două posturi de lucru, fiecare cu câte două pistoale de vopsire automate, cu elevator, ceea ce permite pulverizarea uniformă pe întreaga suprafață a pieselor. Fiecare pistol automat este comandat de câte o unitate de comandă specializată ce poate fi programată, astfel putându-se alege unul dintre cele 255 de programe definite de utilizator. Există, de asemenea, și două posturi pentru pistoale manuale de vopsire necesare pentru realizarea de corecții la piesele cu forme complexe.

Cuptorul de polimerizare este deservit de o instalație de ardere pe bază de gaz, cu schimbător de căldură, iar în zona de intrare și de ieșire este prevăzut cu uși acționate automat. Secțiunile de aspirație și refulare a aerului cald se pot regla, iar temperatura din cuptor este controlată automat și afișată prin intermediul unui regulator termic. Aceste lucruri permit menținerea unei temperaturi constante și uniforme în cuptorul de polimerizare. Avantajele net superioare ale acestui cuptor de polimerizare se evidențiază în timpul exploatării, prin asigurarea unor rezultate excelente din punct de vedere ecologic, al randamentului și fiabilității.

Transportul pieselor se realizează cu ajutorul unui conveier de tip Power&Free, complet automatizat, prevăzut, la intrarea în cabina de vopsire în câmp electrostatic, cu fotocelule care au rolul de a declanșa pulverizarea doar în momentul în care piesa intră în raza de acțiune a celor patru pistoale automate de vopsire în câmp electrostatic. Linia de tratare a suprafețelor, complet automatizată, este formată din nouă bazine dintre care trei sunt cu soluții chimice speciale pentru tratarea suprafețelor, două pentru apă demineralizată iar restul pentru apă, precum și un cuptor de uscare la finalul ciclului de tratare. Tratarea suprafețelor se realizează prin imersia pieselor, ceea ce conduce la o pregătire de foarte bună calitate.

Concentrația fiecărei soluții chimice din bazine este verificată periodic și reglată prin intermediul unor pompe speciale de dozare.Pentru a respecta legislația și normele de mediu, pe lângă faptul că au fost alese tehnologii ecologice de tratare a suprafețelor, investiția a constat și în achiziționarea unei linii complet automatizate pentru tratarea apelor uzate, instalația corespunzând din toate punctele de vedere normelor Uniunii Europene.

Performanțele liniei de vopsire în câmp electrostatic și de tratare a suprafețelor sunt absolut remarcabile, atât sub aspect calitativ, cât și cantitativ (capacitatea de producție proiectată este de 5000 Kg de profile din aluminiu, cca. 2000 m² / zi).
Str. Zizinului nr.121
Brasov Jud. Brasov
Tel: 0268.334.310
Fax: 0268.334.311
e-mail: office@electrostatic.roCertificari

certificat de excelenta certificat de excelenta certificat de excelenta
certificat de excelenta certificat de excelenta

www.electrostatic.ro